Türkesteron nedir?
On yıllardır var olmasına rağmen, sporcuların ve vücut geliştiricilerin gelişimi için kullanımı artık ortaya çıkmaya başladı. Turkesterone, ana maddesi ekdisteroid olan doğal bir steroid gibidir. Bu madde, böcek sınıflarında ve ayrıca bitkilerde (bu durumda fitoekdisteroidler olarak adlandırılır) bulunan bir steroiddir. Böceklerde, steroid büyüme faktörlerinin rolünü oynar. Bitkilere gelince, işlev uyumsuz yırtıcı böceklere karşı koruma sağlamaktır. Biz insanlarda turkesteron’un da böceklerinki gibi bir işlevi vardır: büyüme.
Bu ne için?
Turkesterone, sporcuların ve haltercilerin eğitim ve gelişimine yardımcı olmak için kullanılır. artırmaya hizmet eder. metabolizma (ki bu Queima de gordura kötü daha etkilidir) ve büyümesini uyarır. kas kütlesi (egzersizleri yapmak istenilen kasları daha kolay ortaya çıkarır). Bunun nedeni, vücudumuzdaki etkilerinin erkek hormonları olan androjen steroidlerine benzer olmasıdır. Ancak bu tip hormonların aksine bir kadının organizmasını değiştirmezler (erkek özellikleri geliştirmezler).
faydaları nelerdir Türkesteron ?
Turkesterone’un şu ana kadar fiziksel aktivite ve diğer sağlık sorunları için çeşitli faydaları vardır. Onlar:
- – Metabolizmayı hızlandırır;
- – Kas kütlesi büyümesini uyarır;
- – Artırır hipertrofi kas;
- – oranını düşürür vücüt yağı;
- – Eğitimde performansı artırır;
- – Kaçının kas yorgunluğu;
- – İyi kolesterol (HDL) düzeylerini yükseltir;
- – Laktik asidi ortadan kaldırır;
- – Antiinflamatuar etkiye sahiptir ve Antipas;
- – Diğer anabolik steroidler gibi agresif yan etkileri yoktur;
- – Kadınlarda erkeksi özellikler geliştirmez;
- – Karaciğere ve kalbe zarar vermez.
Önerilen doz nedir?
Turkesterone ile tedaviye başlamak için her zaman önce bir uzman doktora danışmanız önerilir. Bu nedenle, vücudunuz için ve ayrıca fiziksel aktivite türünüz için önerilen dozu bilin.
Testosteronu arttırır mı?
Faydalarından biri, içinde çok düşük olanlarda testosteronu dengelemeye yardımcı olan takviyedir. Özellikle antrenmandan hemen sonra, testosteron seviyeleri düştüğünde ve vücut kas hasarına duyarlı hale geldiğinde. Bu, turkesterone’un vücudunuza yardımcı olduğu zamandır, tekrar dengeye ulaşana kadar testosteron ikamesi olarak çalışır. Kas kazanımları, fiziksel aktiviteden sonra bile devam eder.
Beta-Ecdysterone Nedir ve Faydaları Nelerdir?
Beta- ekdisteron (Beta Ecdysterone ) veya ekdisteron, bazı böceklerde, suda yaşayan hayvanlarda ve yabani bitkilerde bulunan doğal bir bileşiktir. Sporcular arasında ” böcek hormonu ” olarak bilinir.
Fitoekdisteroidler, bitkilerden ekstrakte edilen ekdisteroidlerdir. Bitkiler bu kimyasalları kendilerini böcekler tarafından yenilmekten korumak için bir savunma mekanizması olarak üretirler. En zengin ecdysteron kaynaklarından bazıları Çin bitkisi Cyanotis arachnoidea ve mercan resiflerinde yaşayan zoantitler gibi deniz hayvanları kaynaklarıdır. Ispanak ve kuşkonmaz bu hormonları sentezleyen bitkiler arasındadır. Fitoekdisteroid üreten diğer bitkiler Maral Kökü, Cordyceps Sinensis , Achyranthes bidentata , Kalp Yapraklı Ayçiçeği ( Tinospora cordifolia), Brezilya Ginseng ( Pfaffia paniculata; Suma) ve Plumeless Saw-Wort ( Serratula) ‘dır.
Ecdysterone için diğer isimler: Beta-ekdison, Beta Ecdysteron, Ecdisten, Ecdysone, Ecdystérone, Ecdysterona, Hydroxyecdysterone, Isoinokosterone, Leuzea Extract ve Viticosterone’dur.
Ecdysterone Nedir?
Ecdysterone yapısal olarak insan androjenlerine benzeyen bir bileşiktir .Ekdisteroidler testosterona yapısal benzerlik gösterir ve böceklerde en aktif testosteron benzeri bileşik olarak görülür. Böceklerde ve bitkilerde büyüme faktörü olarak işlev görür. Ecdysteroidler; böceklerin cinsel davranışlarında, deri değiştirme ve metamorfizmada rol oynayan hormonal bileşiklerdir.Pek çok ecdysteroid vardır en iyi bilinenleri şunlardır:
- ecdysone
- Ecdysterone ve Beta-ecdysterone
- 20 hidroksi
- Turkesterone
- Integristerone A
- 24 (28) -dehidramakisterone A
- Viticosteron E
- Sileneoside A ve C
- Ponasterone A
- Cyasterone
Yapılan çalışmalarda en güçlü ecdysteroidin turkesterone olduğu görülmüştür.
Ecdysterone Nasıl Çalışır ?
Bazı çalışmalar Ecdysteron’un anabolik aktivitesinin SARM’ler (seçici androjen reseptör modülatörleri) ve IGF-I ile karşılaştırılabilir olduğunu iddia etmektedir . Geleneksel anabolik ajanların aksine, Ecdysterone anabolik etkilerini SERM’ler (seçici östrojen reseptör modülatörleri) gibi davranarak östrojen reseptör beta’ya (ERβ) bağlanarak gösterir. ERβ aynı zamanda güçlü bir anti-tümördür ve prostat kanserine karşı hayati bir aktivite gösterir .
Ecdysterone testosteron seviyelerini arttırmaz. Bununla birlikte, testosteronun üzerinde hiçbir etkiye sahip olmamasına rağmen ekdisteron , sinyal iletim yolları yoluyla (kesin mekanizma henüz bilinmese de) testosteron benzeri etkiler gösterebilir. Bazıları, Ecdysterone’un böbrekler ve karaciğerden eritropoietin (EPO) hormonu üretimini artırabildiğini, sporcularda oksijenasyonu ve sonuçta dayanıklılığı artırabileceğini iddia ediyor.
Ecdysterone’nun Sağlık Faydaları
- Protein sentezini arttırır.
- Sıçan ve bıldırcın üzerindeki hayvan çalışmalarına göre anabolik özelliklere sahiptir .
- İnsan deneklerle yapılan klinik çalışmalar da ekdisteron alımından kaynaklanan anabolik etkiler bildirmiştir .
- Methandrotenolone (Russian dianabol bir anabolik steroid) içeren karşılaştırmalı bir araştırmada, ekdisteronun daha geniş bir anabolik etkiye sahip olduğu gösterilmiştir .
- Ekdisteron Yüksek proteinli bir diyetle birleştiğinde, yağsız kas kütlesini arttırır ve vücut yağını azaltır. (Rus araştırmacı grubu (Simakin ve ark., 1998) ekdisteron ve yüksek proteinli diyetin kombine etkilerine baktı. Sporcular yüksek proteinli bir diyetin ekdisteron ile birleştirilmesiyle yağsız kas kütlesinin % 6-7 arttığını ve vücut yağının% 10 azaldığını buldular.)
- Ecdysterone ayrıca kandaki insülin seviyelerini etkilemeden kan şekeri seviyelerini düşürebilir .
- Ecdysteron görünüşte anti-tümör, adaptojenik ve antioksidan özelliklere sahiptir .
Ek olarak, son çalışmalar ekdisteronun performans arttırıcı etkilerinin östrojen reseptörlerine bağlanma yeteneğinden kaynaklandığını göstermiştir.
Hayvan çalışmalarına göre, ekdisteronun östrojen reseptörleri ile etkileşime girme kabiliyeti, beta-ekdisteronun osteoporoz semptomlarını minimal yan etkilerle hafifletmesinin nedenidir .
Sporda Ecdysterone Kullanımı
Dünya WADA( Anti-Doping Ajansı ) , ekdisteronun önemli ergojenik (performans arttırıcı) özelliklere sahip olduğu konusunda anlaştı ve bu nedenle 01 Ocak 2020’den beri sporcular arasında kötüye kullanım paternlerini ve yaygınlığını değerlendirmek için ecdysteronu 2020 İzleme Listesine dahil etmeye karar verdi . Bu nedenle, ecdysterone henüz Yasaklı Maddeler Listesinde olmasa da , spor otoritelerinin radarında yakında yasaklanma ihtimali yüksek olan bir madde.
Ekdisteroidler (böcek ve bitki bazlı) kas büyümesini arttırmak, yorgunluğu geciktirmek ve iyileşmeyi hızlandırmak için kapsamlı bir şekilde test edilmiştir. Hayvanlar ve insanlar üzerindeki kapsamlı araştırmalardan, protein sentezini artırabilecekleri görülmektedir. Rus Olimpiyat sporcularının 1980’lerde Ecdysterone kullandıklarına inanılmaktadır. 1976’da Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, Maral Kökü bitkisinden ( Rhaponticum carthamoides olarak da bilinir) ekstrakte edilen Ecdysteron protein sentezini ve vücut ağırlığını arttırdı.
Yakın tarihli bir Alman çalışması, sıçanları bir ay boyunca beta-ekdisteron ile besledi, daha sonra eklem kıkırdaklarının kalınlığını ve rejenerasyonlarının yoğunluğunu ölçtü. Uzmanlar, beta-ekdisteronun osteoporoz tedavisi için umut verici bir aday ilaç olabileceği, ancak insan tedavisi için onaylanmadan önce daha fazla test yapılması gerektiği sonucuna vardı.
Ecdysteron Dozu
Ortalama Batı diyetinde, ekdisteroid alım seviyesi genellikle günde 1 mg’dan daha düşüktür. Bu miktarı, günde 1000 mg’a kadar değişen vücut geliştiriciler tarafından kullanılan dozlarla karşılaştırın.
Laboratuvar hayvanları vücut ağırlığına göre ekdisteron aldı. Bir çalışmada, farelere 21 gün boyunca 5 mg / kg vücut ağırlığı ekdisteron verildi .
İnsanlarda, ekdisteron ve bitki kaynaklarının etkileri doza bağlı gibi görünmektedir. Uzmanlar, anabolik etkiler için günlük 200 mg’lık bir doz önermektedir.
Bazı insanlar deneylerde sıçanlara verilen dozu taklit etmeyi tercih ederler, yani 5 mg / kg vücut ağırlığı. Bileşik zaten toksik değildir, bu nedenle önerilen miktardan biraz daha fazlasına sahip olmak muhtemelen güvenlidir.
Yani, 80 kg ağırlığındaysanız, sayıyı 5 ile çarpın. Bu size 400 verir ve günde 400 mg tüketmeniz gerekir. Daha ağır erkekler için bu doz 600 mg’a kadar ulaşabilir.
Piyasadaki Ecdysterone takviyeleri temel olarak Maral Root ( Rhaponticum carthamoides ) ve Cyanotis Vaga’dan geldiği için bitki bazlıdır . Genellikle saf formlarda gelirler veya diğer bileşenlerle birleştirilirler. Ecdysteron’un östrojene dönüşmemesi onu sporcular arasında daha popüler hale getirdi.Sporcular arasında normal doz günde 500-2000 mg’dır. Antrenmandan hemen sonra bölünmüş dozlarda veya tam doz olarak protein ile alınabilir. Daha iyi sonuçlar için, sporcular bunu Tribulus Terrestris , Maca kökü , HMB , Colostrum ve L-Leucine gibi takviyelerle ile birleştirir .
Memelilerde (kemirgenler) belirlenen toksisite enjekte edildiğinde 6400mg / kg vücut ağırlığı ve ağızdan tüketildiğinde > 9000mg / kg vücut ağırlığıdır.
Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.
Ecdysteron’un Atletik Faydaları:
1) Protein sentezini arttırır ve kas büyümesini destekler.
2) Yorgunluğu ve bitkinliği geciktirir.
3) Egzersiz iyileşmesini hızlandırır.
4) Over Training sendromuna (OTS) karşı koruma sağlayabilir .
5) Uyku kalitesini artırabilir.
Ecdysteron’un Diğer Faydaları:
Aşağıdaki koşullarda Ecdysterone’dan yararlanılabilir:
1) Zayıf bağışıklık sistemi
2) Kanserler
3) Cinsel işlev bozukluğu
4) Yara iyileşmesi
5) Alzheimer hastalığı
6) Depresyon
7) Erkeklerde kısırlık
8) Parazit istilası
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.